mattila

Kaikki blogit puheenaiheesta Latinalainen Amerikka

Kaipuu

Sanotaan, että ilo on pienestä kiinni ja joskus se pitää paikansa. Eilen ruokakaupassa näin Costa Rican lipun erän hedelmän kyljessä. En ole syntynyt Costa Ricassa, mutta iloitsin kuitenkin, että näin jotakin mitä on tullut sieltä päin, josta minäkin olen tullut.

Joulumuisto lapsuudesta/ Recuerdos de la infancia

Nyt on se aika, kun kouluissa lapset esittävät erilaisia näytelmiä joulujuhlissa. Tunnetuin näytelmä on Tiernapojat, mutta on muitakin. Esimerkiksi nyt meidän talossa asuu yksi paimen ja jopa joulupukki itse. Muistatko mikä hahmo olit joulujuhlissa? Jokainen varmasti muistaa aikuisenakin, millaisia osia on esittänyt joulujuhlissa.

Pyyhäinpäivänä / En el Día de Todos los Santos

Mitä ihmiset tekevät nykyisin pyhäinpäivänä? Ennen vanhaan  oli kekrijuhla. Miten on nyt?

Eilen käväisin illalla Karkkilassa ja kirkon ympärillä oleva hautausmaa oli tosi kaunis kynttilämeren valossa. Syyspimeässä illassa maisema oli ihastuttava. Myös tieto siitä, että ihmiset yhä tänä päivänä käyvät viemässä kynttilöitä omaisille lämmitti mieltä.

Nicaragua edistyy, kiitos myös paaville!

Latinalainen Amerikka on kokenut viime vuosina ja kokee uutta nousua. Tai oikeastaan paikoittain vihdoin nousee taloudellisesti.

Isojen maiden taloudellisen nousun imusta johtuen tai ei, myös pienemmät ja köyhimmät maat kokevat taloudellisia muutoksia myönteisempää suuntaan. Yksi hyvä esimerkki tästä on Nicaragua.

Paputahna ja paistettuja keittobanaaneita juhlapöytään

Marraskuun lopussa kävin Karkkilassa Latinalaisen Amerikan jouluillassa. Tarjosin siellä muun muassa paistettuja keittobanaaneita ja ne oli jymymenestys. Niiden kanssa tarjosin myös paputahnaa. Paputahna oli kuivista pavuista, kuten Väli- Amerikassa on tapana tehdä.

Netistä löytyy monenlaisia reseptejä purkkipavuista, mutta harvoin kuivista pavuista.

Jos haluat tarjota perinteisen jouluruoan oheella jotakin erikoista. Tässä nämä reseptit:

 

Paputahna

Julkaise syötteitä