mattila

Kaikki blogit puheenaiheesta Kunnollinen taide-elämysmatkailu Suomeen

Moderni nainen - Oulu

Onneksi olkoon Oulu.

 

Nyt Oulu on saanut yksinoikeudella näyttelyn Moderni nainen.

 

Moderni nainen käsittelee uranuurtajanaisia, mutta unohtaa tyystin tämän päivän modernit naiset.

Kuuden viikon vienninedistämismatka

Taiteilija laittaa itsensä ensin paperille, pahville tai kankaalle. Elää jokaisen solunsa kera ihmeellisen matkan taiteen sydämeen. Kun onnistumisia tulee tarpeeksi, tulee myös tunnustusta, mutta suurin osa taiteilijan työstä on näkymätöntä ahertamista.

Onnea matkaan Pirkko Mäkelä-Haapalinna

Pirkko Mäkelä-Haapalinna

 

Kuvataitelija syntynyt Kemijärvellä 1960

 
Pirkko on Kemijärven kummitaitelija vuodelta 2012-21013 ja Lapin taiteilijaseura Hallan kehitystyössä aktiivisesti mukana.

Hän on toiminut myös keramiikan parissa, mutta nyt tekee pääasiassa pastellimaaluksia Kemijärvellä.

Taiteessaan Pirkko etsii sisäisen ja havainnoivan maailman rajapintaa ja nämä koskettavat maalaukset kertovat onnistumisesta omaa kieltään. Hän tuo esimerkillisesti arkitodellisuuden syvemmän merkityksen meille katsojille töissään.

Tuokiokuvia taidematkan varrelta

Elämä voi olla kunnollinen taide-elämysmatka, jos antaa taiteen tulla lykö. Itse muistan jo pienenä viihtyneeni paperin ja värien kanssa. Pentuna tykkäsin oranssista, oikein vahvasta oranssista, sellaisesta hehkuvasta. Pidän edelleen mutta en jokaista työtäni sillä enää täytä.

Esittelyssä aito ämmi

Tahdon esitellä yhden meistä, eli ämmin.

Ämmi on meille kaikille tuttu ihanista akvarelleistaan. Hänen kaltaiset vaatimattomat ihmiset pääsevät harvoin esille mihinkään. Yritimme aiemmin keväällä Oulun pääkirjastoon, mutta vastauksena oli, että siellä on tarpeeksi hakijoita ilman meitäkin. Totesin silloin, että ilman suosittelijaa on vaikea päästä missään esille.

Minut kaapattiin ufoon

Lueskelin aamulla Markku Laitisen avausta siitä miten Suomi voisi joskus kehittää jotain turistirysää itsenäisesti tukeutumatta Guggenheimiin tai muuhun vastaavaan ulkoa tuotuun.

Olin  lähdössä sen jälkeen koirien kanssa lenkille ja otin varmuudeksi kameran matkaani, kun metsässä oli viikolla nähty karhun jälkiä.

En päässyt pihasta vielä lähtemään, kun ufo, eli tunnnistamaton esine laskeutui päälleni ja sen alta avautui luuku johon minut imaistiin. Siellä minulle kerrottiin, että ei ole mitään pelättävää, PÖÖ!

Julkaise syötteitä